Go Back
Stir Fry Fish Fingers With Dried Shredded Squid

Ikan Jari Goreng Tumis Bersama Sotong Kering Carik

Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Course Side Dish
Cuisine Chinese

Ingredients
  

  • 250 g EB Fish Finger
  • 120 g asparagus (dipotong bahagian)
  • 10 g cili kering (dipotong bahagian)
  • 10 g sotong kering carik
  • 6 g hirisan halia
  • 3 sudu besar minyak masak
  • 200 ml air

Instructions
 

  • Goreng EB Fish Finger mengikut arahan pada bungkusan.
  • Panaskan minyak masak dalam kuali dan tumis halia serta cili kering dengan api kecil sehingga harum. Tambahkan sotong kering carik dan tumis hingga wangi.
  • Masukkan air dan didihkan. Tambahkan asparagus dan EB Fish Finger yang telah digoreng, kacau rata.
  • Perasakan dengan ½ sudu teh garam, 1 sudu teh gula kastor, dan ¼ sudu teh lada sulah. Kacau rata dan sedia untuk dihidangkan.