Go Back
Alaska Pollock Finger Pie

Pai Jejari Ikan Alaska Pollock

Prep Time 10 minutes
Cook Time 5 minutes
Total Time 15 minutes
Course Main Course
Cuisine Western

Ingredients
  

  • Jejari Ikan Alaska Pollock EB secukupnya
  • Mentega
  • Susu
  • Lobak merah secukupnya
  • Brokoli secukupnya
  • Jagung muda secukupnya
  • Kentang secukupnya
  • 1 biji telur
  • Keju mozzarella untuk topping

Instructions
 

  • Rebus kentang dalam air mendidih selama 15 minit sehingga empuk.
  • Toskan kentang dan kembalikan ke dalam periuk. Tambahkan campuran susu suam dan mentega sedikit demi sedikit, lenyekkan hingga halus dan berkrim. Perasakan mengikut citarasa.
  • Susun Jejari Ikan Alaska Pollock EB di bahagian bawah bekas pembakar.
  • Letakkan jagung muda, brokoli, dan lobak merah di atas jejari ikan.
  • Ratakan kentang lenyek di atas sayur-sayuran dan taburkan keju mozzarella di atasnya.
  • Bakar dalam ketuhar yang telah dipanaskan pada suhu 180°C selama 8–10 minit atau sehingga keju berwarna keemasan.
Keyword Alaska Pollock Finger